Vragen? Bel 0252-628008

Milieu

Double A is een wereldwijde leider in premium kopieerpapier en tevens één van de meest milieuvriendelijke en geavanceerde pulp- en papierfabrikant ter wereld.

Double A kopieer papier wordt geproduceerd van gecultiveerde bomen die in samenwerking met meer dan 1,5 miljoen contract boeren in Thailand worden verbouwd. Double A's pulp- en papierproductie concepten stellen een industrie benchmark in verantwoordelijkheid voor het milieu!

Double A Paper heeft voor de productie van haar papier een wereldwijd uniek model ontwikkeld: het Farmed Trees-concept. Hierbij staan duurzaamheid voor het milieu, de samenleving en de economie centraal. De conventionele pulp‐ en papierindustrie is volledig afhankelijk van bomen die meer dan 50 jaar oud zijn, bovendien worden die gekapt in natuurlijke bossen. 

Double A gebruikt voor hun papier 3 tot 5 jaar oude eucalyptus bomen. Deze worden speciaal gekweekt in het geografisch en klimatologisch gunstig gelegen Thailand. Dankzij de expertise en jarenlange ervaring van Thaise boeren worden bomen geplant en gekapt zonder daarbij de natuurlijke bossen te vernietigen of te beschadigen. Op die manier behouden ze dus het ecologisch evenwicht. In de drie tot vijf jaar, produceren deze bomen maar liefst 900.000 ton zuurstof en reduceren de CO2‐emissie met 1,32 miljoen ton per jaar. Elke boer kweekt per jaar 60 tot 120 bomen en verdient daar ongeveer 6000 Baht extra bovenop hun bestaande inkomen.

 

Watervoorziening

Een speciaal aangelegd meer vormt een reservoir van 36 miljoen kubieke meter water. Hiermee wordt voor 100% voorzien in de waterbehoefte van de fabriek. Na het productieproces wordt dit water weer gezuiverd en gebruikt voor irrigatie van de bomen en kweekplanten. In het productieproces word gebruik gemaakt van een chloorvrij en milieuvriendelijk bleekproces. Met deze unieke technologie wordt er tijdens het bleekproces slechts  6 tot 7 m3 water per ton verbruikt, terwijl andere fabrieken soms tot wel 80 m3 water per  ton gebruiken. In plaats van gewone chlorine, word er gebruik gemaakt van een milieuvriendelijk ECF‐proces om de pulp te bleken.

 

Energie

Tijdens het productieproces blijven restproducten als boomschors en lignine over. Ook dit wordt niet onbenut gelaten, maar door middel van verbranding omgezet in energie. Met deze bio bio‐energie wordt de gehele fabriek van elektriciteit voorzien. Jaarlijks bespaart Double A door dit proces ruim 200 miljoen liter diesel!

 

Met Double A Paper bent u dus verzekerd van de meest milieuvriendelijke print‐ en kopieeroplossing!

 

Wat betekent de normering ISO 9706 ?


De norm ISO 9706, zoals beschreven door de International Organization for Standardization beschrijft de levensduur criteria voor het papier : 

  •    > minimale sterkheid gemeten door het testen van onscheurbaarheid 
  •    > minimale hoeveelheid, gemeten in alkalische reserve, substantie die de zuren neutraliseren 
  •    > maximale hoeveelheid, gemeten in Kappa eenheden, producten die gemakkelijk roesten 
  •    > maximaal zuurtegraad 
  •    > papier dat voldoet aan deze norm kan bewaard worden voor een periode van 200 jaar (archiefstukken)

 

 


 


web-monitoring-ok